www.matematyka.net Strona Główna www.matematyka.net
polski portal matematyczny

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Referaty Młodych Matematyków - Tomik I
Autor Wiadomość
Arczi1984 
Nowy

Wysłany: Pią Mar 06, 2009 8:47 am   Referaty Młodych Matematyków - Tomik I

Wiele młodych osób ma pewne ciekawe pomysły na napisanie interesującego referatu z matematyki. Czasami jednak brakuje kogoś, kto mógłby taką osobę pokierować, dać wskazówki, podzielić się posiadana wiedzą.
Z problemu tego narodził się pomysł na utworzenie Referaty Młodych Matematyków - Tomik I. Książka w wersji elektronicznej (tzw. e-book), w której zostaną umieszczone prace młodych osób zainteresowanych matematyką.
Podstawowe pytanie brzmi: Co należy zrobić, aby moja praca znalazła się w tym tomiku? Odpowiedź jest bardzo prosta - wystarczą chęci i trochę czasu. Ktoś jednak mógłby stwierdzić, że to za mało i zapytać: Chciałbym coś napisać, ale nie mam pomysłu. Co mam zrobić? lub Mam pomysł, ale brakuje mi literatury, materiałów. Czy w związku z tym mam zrezygnować? Czy można zaradzić tym kwestiom? Otóż tak. Zgłaszając się do projektu możesz zaznaczyć, że interesują Cię tematy, na które mógłbyś coś napisać. Wówczas zostaną Ci one przesłane pocztą elektroniczną. Podobnie z literaturą. Wystarczy, że zapytasz, a na pewno coś się znajdzie, co ułatwi Ci pracę.
Jeśli chcesz wziąć do ręki "książkę", w której zamieszczony jest Twój referat, to nie zastanawiaj się dłużej i przystąp do tego projektu.
Nie masz nic do stracenia, a zyskać możesz bardzo dużo.
Szczegółowe informacje na stronie www.matharczi.org w zakładce Młody Matematyk

Odpowiedz do tematu